Côtes du Rhône-Villages Saint-Maurice
Saint-Maurice sur Eygues
Tato vesnice leží na svazích hlubšího údolí zažezávajícího se jihozápadně od města Nyons. Půdy jsou zde buď hlinito-vápenité nebo štěrkovité. červená - vůně zavařeného červeného ovoce, černých třešní, vanilky. Doporučená telota podávání je mezi 16-18°C, Pít by se správně měla druhým nebo třetím rokem po sklizni. Nejlépe k červeným masům, zvěřině, holubům, husám, sýrům se zelenou plísní nebo jiným výraznějším sýrům. bílá - vůně, v které převládají citrusové plody; teplota podávání ideálně mezi 8-10°C, pít mladá do dvou let po slizni, k rybám, korýšům, mušlím. růžová - krom doporučené teploty (8-10°C), toho, že se mají pít mladá a gastronomického doporučení (bílá masa a uzeniny) jsem nenašel nic bližšího.
nenašel jsem, ale Domaine Viret mohu osobně doporučit.
Grenache blanc, Clairette, Marsanne, Roussanne, Bourboulenc, Viognier, ostatních odrůd do max 10%.
Grenache (50% min). Syrah a Mourvèdre (20% min), ostatních odrůd do 20% (to samé platí i pro růžová, kde je bílých odrůd povoleno max. 20%)