Côtes du Rhône-Villages Sablet
Sablet
Sablet se rozprostírá hned nad Gigondasem (na sever od něj), vlastně mezi Gigondasem a Rasteau. Půdy má buď písčité nebo z červené hlíny ve směsi s oblázky. červená - vůně je charakterizována jako ovocitě kořenitá. Johnson vína charakterizuje jako "obdivuhodná a stále se zlepšující". Doporučená teplota podávání pro ně je 16°C. Načínat druhým, třetím rokem k některé úpravě červeného masa nebo tvrdším sýrům. bílá - prý vůně "bílého ovoce" - tedy broskev, jablko, citrusy, hruška..., Johnson vína chválí, přiznává jim plnost. Pít by se měla mladá, do dvou let, nachlazená na 10°C. Doporučení je všeobecné, k bílým masům, rybě či korýšům. růžová - vůně bobulového ovoce, podávat chlazené na 8-10°C, vypít do dvou let po slizni. Doporučují se ke grilovaným masům, salátům, zelenině a čerstvým sýrům.
Domaine de Boissan, Les Goubert, Piaugier, Château du Trignon, Domaine de Verquière
Grenache blanc, Clairette, Marsanne, Roussanne, Bourboulenc, Viognier, ostatní odrůdy do 10%.
Grenache (50% min). Syrah a Mourvèdre (20% min), ostatních odrůd do 20% (to samé platí i pro růžová).