Tokajské samorodné sladké
Na výrobu Tokajského vína je možné použít pouze hrozny, které byly vypěstovány výlučně z hrozmů Furmint, Lipovina, Muškát žlutýn a Zeta. Dále nesmí být překročený maximální hektarový výnos, hrozny na jeho výrobu byly ověřeny a ztaříděny kontrolním ústavem. Tokajské samorodné vína se vyrábějí v letech s kratším slunečným podzimem, pokud se na hroznech nevytvoří dostatek cibéb. Sladké tokajské samorodné víno se vyrábí z hroznů s čistým podílem cibéb, které se z hroznu nevybírají a zpracovávají se spolu s ostatními hrozny, které musí mít cukernatost minimálně 24 °NM, víno má obsa přírodního cukru nad 10 g/l. Tokajské samorodné sladké se může uvádět do prodeje nejdříve po dvou letech zrání, z toho alespoň jeden rok v dřevěných sudech.