O Víně

Diskuze: Pinoty z Oregonu a jiné zajímavosti - 2. část
Datum: 24-04-2024
  *
  *
*
7+9=  
* - povinné položky

Seznam příspěvků k diskuzi
Datum: 07.09.2015 08:54:10
Od: milasko
E-mail: mila.sko@seznam.cz

P.J.: Vůbec se nepovažuji za odborníka na pinoty, ale když už jsem v tom Oregonu byl, byla by velká škoda se na ně blíže nepodívat - byť i z mého úhlu pohledu.

Datum: 07.09.2015 06:42:14
Od: p.j.
E-mail: pjelen@barrandov.cz

Díky za report. Pochopil jsem, že více ovoce, vůně a plnosti znamená více bodů. to je celkem běžný přístup, i když, z mého pohledu, v řadě případů nespravedlivý. Musíme si uvědomit, že více ovoce, plnosti a vůně zpravidla znamená výrazné sklepní intervence a přídavky enologických preparátů, což je trochu diskutabilní, jestli si zaslouží vždy maximální chválu. Třeba Váš popis Pinotu Gris mi připadá jako archetypální popis přirozeně udělaného suchého šeďáku. Ta odrůda má právě takový přirozený charakter, ke kterému tíhne. A právě proto mnozí zdejší vinaři intervenují, aby tam ta hořčinka radši nebyla, spíš cukřík, tomu rozumí i malé děcko, a aby to radši vonělo nějakým tím ovocem, pak se to lépe prodá.