O Víně

Diskuze: Merlot 2011 výběr z hroznů - Vinařství Vajbar Bronislav, Rakvice
Datum: 18-04-2024
  *
  *
*
2+9=  
* - povinné položky

Seznam příspěvků k diskuzi
Datum: 22.10.2012 14:12:16
Od: J.
E-mail: jaroslav.schwarz@ovine.cz

-Vicky-: Právě mi přišel z vinařství mail, že hodnota obsahu kyselin 7,5 g/l, kterou mi nedávno zaslali je mylná, správná hodnota je 5,5 g/l. V souhrnných informacích jsem to již opravil.

Datum: 19.10.2012 09:40:36
Od: J.
E-mail: jaroslav.schwarz@ovine.cz

-Vicky-: Ano, obsah kyseliny je opravdu 7,3 g/l, mám to přímo z vinařství zaslané mailem.

Datum: 18.10.2012 23:58:16
Od: -Vicky-
E-mail: vicky@seznam.cz

Opravdu je spravny ten udaj o kyselinach? Na cervene vino mi prijde teda absolutne brutalni

Datum: 18.10.2012 11:17:41
Od: J.
E-mail: jaroslav.schwarz@ovine.cz

Osobně si myslím, že archivace našich vín má smyl, u některých vinařství jsem o tom přesvědčen, např. Vladimír Tetur, František Mádl, Znovín, Mikrosvín, Sonberk, Reisten, Michlovský, Hrabal atd. Pokud taková vína vinař správně připraví, pak jsou výsledky pozitivní. S archivací mám dobré zkušenosti, jinak bych vína nehodnotil, jak je hodnotím. Co se týče hodnocení tohoto Merlotu na zmíněných soutěžích, musíte se obrátit na Bronislava Vajbara :-)

Datum: 18.10.2012 07:53:28
Od: MT
E-mail: warmu@centrum.cz

Spíše řečnická otázka než konkrétní k danému vínu, ale opravdu myslíte, že víno (kor červené), které je na jaře následujícím po sklizni v čistém stavu nalahvováno má nějaký předpoklad se v lahvi dlouhodobě vyvíjet pozitivním směrem? Nemyslím archivace = datum spotřeby, ale archivace = vývoj vína, které není mrtvosterilní produkt. Ano chápu, ročník 2011, dlouhá macerace, vyšší alkohol apod mluví pro, jen čistě z logiky věci, když tu sleduji ty prognózy, protože já mám s uložením tuzemských vín velmi negativní zkušennosti.

Otázka je v jakém stavu bylo na oné soutěži, ale jak znám naše degustátory, hádám, že stočené jen z kalů ze sudu a bez síry a filtrace to nebylo...