O Víně
Seznam příspěvků k diskuzi
Datum: | 14.04.2013 10:30:29 |
Od: | Martin |
E-mail: | anteny.simunek@seznam.cz |
Z návštěvy u p. Jakubíka nám zůstalo v paměti: 1) rychlovstup do klimatizovaného sklepa 2) poučení o tom, že při zátkování nesmí mezi špuntem a vínem zůstat žádný vzduch, aby neoxidovalo 3) množství vzduchu, nacházejícího se mezi hladinou vína a zátkou u lahví, ze kterých se nalévaly vzorky - "dělám kvalitní vína, ta neoxidují" 4) neochvějná důvěra v sebe sama 5) z toho vyplývající cena Několik vzorků bylo výborných, několik průměrných a několik nebylo kam vylít (bod 3). | |
Datum: | 10.04.2013 23:52:27 |
Od: | h |
E-mail: | helena@bakerwine.cz |
Tak, tak. Nikdy žádný bolehlav...! | |
Datum: | 10.04.2013 17:34:17 |
Od: | JFK |
E-mail: | jfk76@centrum.cz |
To P.J.: Hlava kupodivu úplně v pohodě, i přes to množství:-). | |
Datum: | 10.04.2013 14:47:00 |
Od: | p.j. |
E-mail: | pjelen@barrandov.cz |
nutno též dodat, že vinař nechává obzvláště vyniknout své práci s enzymy - byl jeden z prvních u nás, kdo je masivně začal používat již v dobách socialismu. mladistvosti bych se nedivil - pokud má všechno zbytek cukru, budou vína jistě nafutrována i sírou. v tom případě 77 vzorků... chudák hlava :-) | |
Datum: | 10.04.2013 14:28:12 |
Od: | J. |
E-mail: | jaroslav.schwarz@ovine.cz |
K těm citátům přidám ještě dva: 1. Kde mohu odlévat? "Nikde! U Jakubíka se neodlévá." 2. Mohu se něčeho napít a neutralizovat chutě? "Pít se bude, až řeknu já!" No comment :-) | |
Datum: | 10.04.2013 13:54:36 |
Od: | H. |
E-mail: | helena@bakerwine.cz |
Ufff!!! Musím ho zas co nevidět navštívit! Zážitky u něj jsou opravdu velké stejně jako jeho nezapomenutelné citáty (např. "Já su nejlepší a všechny vás zničím..."). | |
Datum: | 10.04.2013 08:18:23 |
Od: | Neználek |
E-mail: | nez@centrum.cz |
Od pana Františka je to vždycky zážitek! Ne jenom vína, ale i povaha vinaře, vyjadřování, pravidla degustace atp... Kdo tam byl, už ví :o)) Ale cítím z toho harmonii. Dokážete si představit, že by neobyčejná vína dělal obyčejný člověk? | |